Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

#Schysstmatch utbildningar

HF Syd erbjuder olika typer av utbildningar löpande under säsongen varav de flesta av dem är digitala och kostnadsfria tack vare vårt samarbete med Sparbanken Skåne! Alla inom Handbollförbundet Syd är välkomna att deltaga på nedanstående utbildningar för att förbättra vår matchmiljö!

Grönt kort
Grönt Kort är en kostnadsfri webbutbildning som är framtagen av RF-SISU. HF Syd rekommenderar att alla ledare, ny som gammal, och föräldrar inom handbollsfamiljen genomför denna utbildning. Utbildningen är idrottsgenerell och berör bland annat teman som idrottens värdegrund och utgår ifrån "barnet i fokus".
Klicka här Länk till annan webbplats. för att komma till utbildningen.

Föräldrautbildningar
På temat "Hur kan man bli en bra idrottsförälder?" åker HF Syd runt i hela distriktet och erbjuder kostnadsfria storföreläsningar för att nå så många föräldrar som möjligt.

Datum för genomförande av utbildningen under 2024 är under planering. Om din förening vill erbjuda denna föreläsning är det varmt välkommet att kontakta info@handbollsyd.se

Matchvärd
I varje hall skall det finnas en matchvärd som hjälper publiken att uppträda schysst. I samarbete med Sparbanken Skåne erbjuder vi kostnadsfria utbildningar. Mer info om matchvärd kan du läsa här

Domarmentor i föreningen
Det är HF Syds förväntan att samtliga ungdomsföreningar har en egen eller fler mentorer till föreningsdomarna. Utbildning av mentorer står HF Syd för, utbildningen sker med jämna mellanrum ofast vid säsongstarten och personen kan få ekonomisk ersättning för uppdraget om man återrapporterar kring arbetet som mentor. Mer info om mentorskap kan du läsa här Länk till annan webbplats.

Regelkunskap för föräldrar
Denna utbildning har som syfte att öka kompetensen hos nyfikna föräldrar som vill lära sig mer om handbollens regler samt för att förstå spelarna och domarna. Vi tror att om regelkunskapen är högre från lärarperspektivet kan vi uppnå en ännu schysstare matchmiljö. Denna utbildning är kostnadsfri och genomförs i uppstarten av varje säsong.

Regelkunskap för 13-åringar
Syftet med denna digitala utbildning är att öka komptensen hos ungdomarna gällande regelkunskap samt möjligen skapa ett intresse för att vilja döma i framtiden. Denna utbildning är kostnadsfri och genomförs i uppstarten av varje säsong. Samla laget och var med på utbildningen tillsammans!

Matchfixning
RF-SISU:s utbildningssatsning mot matchfixning hittar du här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Camilla Rohlén