Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lottat och klart - så spelas åttondelsfinalerna

16 dam- och herrlag är kvar i jakten på en Final4-plats. Idag lottades samtliga åttondelsfinaler.

Under helgen spelades de sista gruppspelsmatcherna i ATG Svenska cupen. 16 damlag och 16 herrlag har eliminerats, medan lika många har gått vidare till slutspel som antingen gruppetta eller grupptvåa.

För herrarna inleds åttondelsfinalerna redan till helgen. Returmötena spelas nästa vecka. För Alingsås HK väntar möte med de regerande cupmästarna IFK Kristianstad.

– Det blev tuffast möjliga lottning helt klart. Det blir en härlig utmaning för oss att försöka välta de regerande svenska mästarna och regerande cupmästarna, säger AHK:s huvudtränare Mikael Franzén.

Damernas åttondelsfinaler spelas i början av oktober. HK Aranäs, som i år är nykomlingar i Handbollsligan, ställs mot Önnereds HK.

– Vi fick ett av de svåraste lagen om man ska lyssna på alla kloka människor runtomkring. Men det ska bli jäkligt roligt med ett derby. Önnered är favoriter, men våra chanser till avancemang är goda, kommenterar Aranäs tränare Rustan Lundbäck.

Åttondelsfinalerna spelas som dubbelmöten och gruppettorna spelar match 2 på hemmaplan. Se lottningen i sin helhet nedan.

Dam:
Kristianstad HK–BK Heid
Önnereds HK–HK Aranäs
VästeråsIrsta HF–Skara HF
IK Sävehof–Tyresö Handboll
IF Hallby–Höörs HK H 65
Skuru IK–Kärra HF
Skövde HF–OV Helsingborg HK
Kungälvs HK–Boden Handboll IF
Fetmarkerade lag gick vidare som gruppettor och avslutar dubbelmötet på hemmaplan.

Herr:
IK Sävehof–HK Malmö
Hammarby IF HF–HF Karlskrona
Ystads IF HF–IFK Skövde HK
IFK Kristianstad–Alingsås HK
Önnereds HK–IF Hallby HK
HK Aranäs–HK Varberg
Eskilstuna Guif–Kungälvs HK
Amo HK–Skånela IF
Fetmarkerade lag gick vidare som gruppettor och avslutar dubbelmötet på hemmaplan.

Vill du ha en djupare förståelse för upplägget av ATG Svenska Cupen? Ta del av vår informationsvideo på Handboll Play genom att klicka på länken här Länk till annan webbplats..

Samtliga matcher i ATG Svenska Cupens gruppspel, inklusive åttondels- och kvartsfinaler, kommer att vara tillgängliga på Handboll Play, där du också kan följa livescore.
Du kan även följa livescore på svenskhandboll.se Länk till annan webbplats..

Från och med innevarande säsong, 2023-2024, avgörs ATG Svenska cupen i ett samlat arrangemang, Final4, med semifinaler, match om 3:e pris samt final under samma helg i samma arena i damernas respektive herrarnas slutspel.
Damernas Final4 spelas den 24–25 februari i Estrad Alingsås och herrarnas Final4 spelas den 9–10 mars i Halmstad Arena. Biljetter till respektive Final4 släpps på atgsvenskacupen.se Länk till annan webbplats. tisdag 5 september klockan 10.00.

Herrlottning

Publicerad: 2023-09-04

Senast uppdaterad: 2023-09-04

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!