Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Mentorskap

Mentorskap är tillsammans med utbildningen våra viktigaste verktyg för att utveckla duktiga domare som trivs och utvecklas.

Grundbulten är att ha en trivsam och utvecklingsorienterad miljö i hallarna där fokus ligger på hur vi gemensamt kan bli bättre och alla tar ansvar.

Inom handbollsfamiljen sitter vi samma båt och utvecklingen av spelare och ledare går hand i hand med utvecklingen av domare och funktionärer.

Utan domare och funktionärer kan vi inte genomföra vår sport och det är vårt gemensamma ansvar att få fram kompetenta personer!

HF Syd har ett ambitiöst program i tre steg:

  1. Föreningsmentorer på steg 1 och 2.
  2. Distriktsmentorer för domare på steg 3, 4 och 5
  3. En särskild Mentorsgrupp på DU6.

En mentor är ett vuxet stöd en person att prata med och en person att luta sig på. Alla mentorer erbjuds kostnadsfri utbildning samt ett möte med HF Syd.

På föreningsnivå är det vår gemensamma målsättning att samtliga föreningar skall ha en eller flera domarmentorer som följer upp och stödjer domarna inom föreningen på steg 1 och 2. HF Syd erbjuder en kostnadsfri utbildning av dessa mentorer.

För att vara Domarmentor i förening skall man vara med på vår årliga digitala träff som brukar genomföras i september. Förkunskap är att man skall vara intresserad av att stödja ungdomar och vara beredd att lägga lite tid. Man behöver inte ha erfarenhet av att vara domare. Mentorn kan även få ekonomisk ersättning av HF Syd om personen fullföljer uppdraget under säsong och redovisar arbetet till HF Syd.

HF Syd utser i samverkan med Handbollsdomarklubbarna mentorer / domarcoacher som tar hand om domarna från DU3 och uppåt. Dessa mentorer / coacher kommer att följa upp olika domarpar på seriematcher och vid cuper.

HF Syd jobbar med olika projekt i mentorskap, exempelvis DUG (Distriktets UtvecklingsGrupp) för lovande domare.

Publicerad: 2022-10-04

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Camilla Rohlén