Gå till innehåll

Spelarutbildning

HF Öst vill erbjuda en variation av utbildningsmöjligheter för spelare i distriktet. Den största delen är spelarutbildning 2.0 som är ett led i Svenska Handbollsförbundets utbildningsstege för spelare.

Spelarutbildning 2.0 uppdaterades 2018 av Svenska handbollsförbundet. Syftet med spelarutbildningen är att skapa en röd tråd genom hela svensk handboll, från föreningen via distriket vidare till landslagsnivån. Spelarutbildningen är även synkad med utbildningen som ges på våra NIU certifierade gymnasieskolor. Allt för att utbilda och utveckla spelare genom att fokusera på grundteknik och individuell teknik. Spelarutbildning 2.0 finns paketerad som två böcker: Distriktlagsträning 1-8 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt Riksläger 1-4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad är spelarutbildningen (SUL) syfte?

Spelarutbildningen syftar till att ge alla spelare i HF Öst en möjlighet att träna på det som man bör känna till och kunna handbollsspecifikt i denna ålder. Det är också en möjlighet för spelarna att träna tillsammans med spelare från andra föreningar, få tips av andra tränare samt lära sig nya saker. Under träningarna är det fokus på den individuella tekniken inom försvar och anfall. SUL dagarna är också ett tillfälle för tränarna i berörd åldersklass att se vad spelarna bör känna till, kunna och träna på. Vi vill utveckla våra spelare och ge dem en stabil teknisk grund att stå på. På dessa träningar uppmuntrar vi föreningarna att skicka så många som möjligt av sina spelare så att alla får möjligheten att träna och utvecklas.

Hur är spelarutbildningen (SUL) uppbyggd?

Spelarutbildningen bygger på boken distriktlagsträning 1-8. I HF Öst erbjuds alla spelare att få alla 8 träningspass genom fyra öppna träningstillfällen kallat omgångar. Varje omgång genomförs vid ca 4-6 olika datum så att spelaren kan välja en dag som passar.

Under ett träningstillfälle får spelaren två handbollsträningspass, ett teoripass och ett fysiologipass.

Totalt kan spelaren delta vid fyra träningtillfällen, ett per omgång (omgång 1 till 4).

Spelarutbildningsomgångarna är öppna för deltagande för alla spelare i bestämd åldersklass (U14). Skulle en spelare vara skadad eller av annan anledning missa en omgång är spelaren välkommen att delta på nästkommande omgång.

Instruktörer på omgång 1 och 2 är välutbildade instruktörer från distriket, under omgång 3 och 4 har distriktlagsinstruktörerna för berörd ålderklass huvudansvar för träningstillfällerna.

För specifika datum när spelarutbildingen genomförs se under berörd ålder och för att läsa mer kring distriktlagsverksamheten görs detta under distriktverksamhet.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-06-20

Författare:

Email: