Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Sommarhälsning från HF Öst

Sommarens hälsning kommer från Ordförande Mathias Törnblom, vi alla kontor, styrelse, kommittéer önskar glad sommar!

Vilken fantastisk säsong det har varit, säsongen 2022/23!
Från att ha varit med och arrangerat VM-finaler för herrar och USM-finaler i Uppsala, till våra yngsta spelares första matcher i Minibollen, där de kanske drömmer om att en dag bära de gula och blå färgerna i ett VM. Tillsammans har vi skapat otaliga minnen att vara stolta över. För att alla spelare, oavsett ålder eller nivå, ska få de bästa möjliga förutsättningarna att utvecklas, måste vi upprätthålla en positiv och stödjande atmosfär inom vår handboll. Respekt och artighet är grundläggande för att skapa en välkomnande miljö där alla känner sig inkluderade. Med säsongen bakom oss ser vi nu fram emot säsongen 2023/24 med stor förväntan.

Även om vi alla hoppades på att Sverige skulle nå toppen av prispallen i VM, var vi överväldigade av stolthet över volontärernas engagemang och handbollens anda som genomsyrade VM finalveckan och volontärerna under USM-finalhelg. Ett enormt stort tack till er alla som har bidragit till att skapa dessa elektriska evenemang. Inför nästa säsong ser vi en lovande trend med allt fler lag som anmäler sig till våra serier. Detta betyder att vi rör oss åt rätt håll, men jag har också lagt märke till att tonen i våra sammanhang kommer behöva förbättras. Här kommer vårt initiativ, #schyssthandboll, in i bilden.

Genom #schyssthandboll strävar Handbollförbundet Öst efter att skapa en uppmuntrande och växande atmosfär för alla involverade parter - spelare, domare, funktionär, publik, förebilder, förening och förbund. Vi ser fram emot att se hur detta projekt kommer att forma handbollens framtid i Öst för oss alla. Vid Eken Cup hade vi också nöjet att dela ut utmärkelsen "Ett himla schysst lag". Grattis till lagen som bidrar till en trygg idrott.

Säsongen 2022/23 avslutades på en hög not, med Bäst i Öst, omgång 4 i Östbollen i år får både 12 och 13 åringar, minibollen och USM-finalspel i den fantastiska IFU Arena i Uppsala. Vi är glada över att ha fått godkännande att arrangera USM i ytterligare tre år i Uppsala.

Vårt ambitiösa mål om att öka antalet aktiva spelare med 10% varje år är högt på agendan med allt vad det innebär från hur vi stödjer föreningarna till flera arenor/idrottsytor och alla frågor där emellan. Med långsiktiga planer och uthållighet tror vi att detta är fullt möjligt. Handbollförbundet Öst kommer att vara vid er sida för att stödja er i era möjligheter att nå detta mål. Vi kan tillsammans uppnå det genom att behålla våra nuvarande spelare, ledare, tränare, domare, funktionärer samtidigt som vi välkomnar nya till verksamheten. Jag uppmanar er förening att utarbeta långsiktiga tillväxtplaner, vi på förbundet är redo att stödja er i dessa utmaningar. Tillsammans med RF-SISU får vi möjlighet till processledning i föreningarna för framtidens handbollsförening Länk till annan webbplats..
Det kommande evenemanget, Handboll NU Länk till annan webbplats., är en utmärkt möjlighet för oss alla i familjen handboll att ladda upp inför nästa säsong vad gör din förening på handbollensdag 16/9 Länk till annan webbplats.? Det är dags att samla kraft inför de utmaningar och möjligheter som väntar oss. Vi ska visa vår passion för sporten och vårt engagemang för att växa och utveckla handbollen.

Efter denna framgångsrika säsong är det nu dags för oss alla att ta en välförtjänt sommarpaus. Jag önskar er alla en riktigt glad sommar! G
Glöm inte att fortsätta vara aktiv och hålla igång. Vi ser fram emot att se er tillbaka på planen till hösten. Så ta hand om er själva, ta hand om varandra och kom tillbaka redo att GE ALLT på/i hallarna!

Med vänliga hälsningar
Mathias Törnblom
Ordförande

Publicerad: 2023-06-22

Senast uppdaterad: 2023-06-22

Författare: Anna Bisso

Intressant? Dela gärna!