Gå till innehåll

HANDBOLL NORR

HANDBOLL NORR

Nya ledare och tränare på väg in i er förening?

Svenska Handbollförbundets arbetsråd trygga miljöer vill påminna föreningarna om att arbeta förebyggande vid rekryteringar.

Behovet av nya ledare finns ständigt och omsättningen på ledare och tränare är förmodligen särskilt stort nu och inför kommande säsong.

Det innebär att det kan finnas utrymme för personer som är direkt olämpliga som ledare eller tränare att söka sig till nya föreningar.

Majoriteten av alla ledare inom svensk handboll är fantastiska, gör ett bra jobb och är fina förebilder för barn och unga. Dock vill arbetsrådet trygga miljöer påminna om vikten att ta referenser på personer som är aktuella att få uppdrag i er förening genom att kontakta de föreningar där denne tidigare haft uppdrag samt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Detta är en del i det förebyggande arbetet för att undvika felrekryteringar gällande lämplighet för uppdrag i våra föreningar.

Läs mer om referenstagning och utdrag ur belastningsregistret på sidorna trygg handboll. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-05-02

Senast uppdaterad: 2023-05-02

Författare: Arbetsrådet trygga miljöer

Intressant? Dela gärna!