Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Sverigecupen 2024

Logotyp för tävlingen Gjensidige USM

Sverigecupen 2024 spelas 8-10 november i Nyköpings Arenor, Rosvalla.

Svenska Handbollförbundet (SHF), IFK Nyköping och Nyköpings Arenor hälsar spelare, ledare, domare, funktionärer, publik och media välkomna till Nyköping 8-10 november. Sverigecupen är en distriktslagsturnering för 15-åringar, vilket i år innebär att spelare födda 2008 deltar. Sverigecupen, som har spelats i Nyköping sedan 2014, är en av svensk handbolls största manifestationer. Det är en handbollsfest över tre dagar och ett minne för livet för alla inblandade.

Sverigecupen är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning. Det är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare, ledare som domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (flickor och pojkar 15 år) från hela Sverige. Turneringen spelas årligen och under 2023 spelades närmare 100 matcher. Årskullens förbundskaptener finns på plats för att följa upp spelarna inför den fortsatta spelarutbildningen.

SHF:s domarkommitté ansvarar för domartillsättningen i turneringen. Turneringen döms av unga, lovande distriktsdomare. SHF har mentorer på plats för att hjälpa domarna att ta nästa steg i sina domarkarriärer.

HF SYD 2 VINNARE F15-KLASSEN 2023

HF SYD 3 VINNARE P15-KLASSEN 2023

NYHETER

LAG- OCH DOMARPRESENTATIONER

Handboll Play - Sverigecupen

FÖLJ SVERIGECUPEN VIA APPEN SWE HANDBOLL

JUST NU REPRISPAKET FÖR ENDAST 99 KR

KÖP PROFILKLÄDER I VÅR WEBSHOP

SE OCH GÖRA I NYKÖPING

SÄKRA DIN PLATS PÅ LÄKTAREN!

Knapp Serier och resultat

ANNONSER

Knapp Serier och resultat

Sverigecupen, som är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling, är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga, lovande domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (pojkar/flickor 15 år) från hela Sverige. Sverigecupen spelas årligen under en helg i november och totalt spelas runt 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och spelarnas prestationer under Sverigecupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Domarmentorer på plats coachar och stöttar våra unga domare.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresta besökare och supportrar.

Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

En bild med logotyper på de företag som är partners till USM
En bild med logotyper på de företag som är partners till USM