Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Utbildningsmaterial

SHF:s Utbildningsportal - Handbollsakademin

På SHF:s Utbildningsportal hittar du alla våra utbildningswebbar.
Det är våra webbaserade utbildningsmaterial som består av 100-tals instruktionsfilmer och text. Klicka här för att komma till den. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På SISU Idrottsböckers webbplats kan du köpa dessa material och alla andra utbildningsmaterial från SHF. Klicka här för att komma dit. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tränarutbildning 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter registrering hittar du ditt utbildningsmaterial under mina sidor på Utbildningsportalen > Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riktar sig till dig som vill starta din tränarkarriär eller du som förälder eller du som enbart vill ta del av mer information om att leda barn i ålder 6-10år.

Tränarutbildning 2 och 3 Länk till annan webbplats.

Riktar sig till tränare för spelare i åldern 9–14 år och är utbildningsmaterialet till det andra och tredje steget i Svenska Handbollförbundets utbildningsstege, Tränarutbildning 2 och 3.
Du beställer det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra andra utbildningswebbar är:

Samarbete i anfall och försvar
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Individuell anfalls- och försvarsteknik
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Målvaktsträning Handboll
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Redo för uppvärmning
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Handbollens terminologi Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.

Gratis utbildningsmaterial till Barnhandbollstränare 6-10 år

Bollekar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Innehåller beskrivning av 35 Bollekar

Handbollsskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.- Innehåller 20 planerade lektioner samt ett övningsförråd med lekar.

Övningsförråd kasta-fånga-studsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Handbollens Terminologi: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Handbollens Terminologi har framtagits i syfte att uppnå en enhetligt språk i all vår utbildningsverksamhet, speciellt gällande grafiska tecken.

Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med NPF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - är ett utbildningsmaterial för tränare kring att möta idrottare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Knäkontroll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett program för träning av knä och bål som rätt använt minskar risken för främre korsbandsskador med 64 %.

Övrigt

Riksidrottsförbundets kunskapsportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med gratis utbildningswebbar för tränare, föreningsledare inom i t ex drottspsykologi, organisation, inkluderande idrottsmiljö och ledarskap.

RF:s Riktlinjer för Barn- och ungdomsidrott
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I svensk idrotts verksamhetsidé står att vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Där beskrivs också att barnidrott ska utgå från lek.

Ren vinnare, utbildning i antidoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.
Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för både idrottsutövare och stödpersonal. Den passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Min match Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas utbildningssatsning mot matchfixning
Fixade matcher är ett stort hot mot tävlingsidrotten.

Publicerad: 2022-10-26

Senast uppdaterad: 2023-06-21

Författare: Lennart Söderström

Intressant? Dela gärna!