Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Idrottslärare

Svenska Handbollförbundet har tagit fram material, övningar och tips till dig som är idrottslärare och som ska genomföra övningar i handboll under lektionstid.

Handbok i handboll, lektionsförslag

Svenska Handbollförbundets uppgift är att utveckla och popularisera handbollsporten. Därför ligger det i vårt intresse att idrottsundervisningen i skolan, där alla barn och ungdomar finns, ger en så positiv upplevelse av handboll som möjligt.

Vi vill med handbok i handboll underlätta för dig som är lärare och som undervisar i ämnet idrott och hälsa att genomföra en bollspelsperiod med inriktning på handboll. Genom detta material vill vi förmedla grundläggande kunskaper om idrotten handboll, men även ge tips och övningsval som kan anpassas efter den grupp man står inför. Tanken är också att belysa idrotten handboll som metod för att nå idrottsämnets syfte och mål.

Materialet är indelat i tre olika nivåer, så att du som lärare lätt kan anpassa undervisningen efter elevernas kunskaper men också få en egen kunskap om hur man kan utveckla spelet under skolans alla stadium.

Det är vår förhoppning att många lärare - med små eller stora handbollskunskaper - i detta material ska hitta tips, idéer, övningsval samt stöd till varför du ska använda dig av handboll i skolan, vilket i sin tur leder till att eleverna får positiva upplevelser och ett intresse för idrotten handboll.

Ladda ned handbok i handboll Pdf, 2.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Bollekar

I materialet hittar du som är lärare för elever i 6-12 årsåldern förslag på olika lekar med handbollen som redskap.

Ladda ned materialet bollekar Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-10-26

Senast uppdaterad: 2023-11-09

Författare: Lennart Söderström

Intressant? Dela gärna!