Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Om Handboll Play

Svenska Handbollförbundet (SHF) och Solidsport har ett nära samarbete där vi tillsammans med alla handbollsdistrikt och föreningar runt om i Sverige gör handboll på alla nivåer mer tillgänglig med hjälp av streaming.

Fram till november 2022 har vi tillsammans aktiverat över 1600 lag- och föreningskanaler på Solidsport, som tillsammans livesänt över 37 000 matcher på alla nivåer. Från gräsrot hela vägen upp till Allsvenskan och ATG Svenska cupen.

En hel del pengar har det blivit från sändningarna med över 10 miljoner kronor i utbetalt belopp till handbollslag, föreningar och arrangörer.

I november 2022 var det dags att ta nästa steg på Handboll Play – en skräddarsydd plattform med syfte att samla svensk handboll på en egen digital arena, under ett eget varumärke, tätt integrerad med handbollens tävlingssystem.


– Vi har under de senaste åren nått fantastiska resultat när det handlar om att tillgängliggöra handboll på alla nivåer tillsammans med alla våra föreningar, lag och arrangörer. Tillsammans med Solidsports innovativa plattform och rätt verktyg har vi gjort det möligt att lyckas. Med Handboll Play tar vi nu nästa steg och tillsammans med Solidsport vill vi skapa vår egen digitala arena för hela handbollssverige, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet.

På Handboll Play möts handbollspubliken av en ny design och en anpassad navigering som underlättar för både tittare och kanaladminsistratörer. Via integration med SHF:s tävlingssystem är den långsiktiga ambitionen även att automatisera importer av alla matcher samt utöka automatiseringen av livescores och statistik i sändningarna


Mer information:

handbollplay.se Länk till annan webbplats.
Börja sända på Handboll Play Länk till annan webbplats.
Tablå - Handboll Play Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-09

Senast uppdaterad: 2024-01-31

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!